Πυροπροστασία για Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Ο Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ 230Α 07-12-2016) μαζί με την Υπουργική Απόφαση Υ.Α. Αριθμ. Οικ. 16228/2017 (ΦΕΚ 1723/Β 18-05-2017) εκσυχρονίζουν τον τρόπο έκδοσης Αδειών Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη νομοθεσία ορίζει και κάποια διαφορετικά με αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα στον τομέα της πυρασφάλειας και τα οποία θα τα αναλύσουμε παρακάτω. Από δω και πέρα, όσον αφόρα την πυροπροστασία τα καταστήματα χωρίζονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες: Κατηγορία Α – Χαμηλού Κινδύνου Σε αυτή ανήκουν: i) χώροι συνάθροισης κοινού με θεωρητικό πληθυσμό (όπως υπολογίζεται με βάση την ισχύουσα σε κάθε περίπτωση πυροσβεστική νομοθεσία) μικρότερο ή ίσο των 150 ατόμων που δεν χρησιμοποιούν για τις λειτουργικές τους ανάγκες υγραέριο (φιάλες ή δεξαμενές), ii) καταστήματα (λιανικής διάθεσης τροφίμων ή καταστήματα υπηρεσιών) με εμβαδό μικρότερο ή ίσο των 1.000 τετραγωνικών μέτρων. iii) Γραφεία τελετών Οι φορείς των δραστηριοτήτων που υπάγοντ...
Σχόλια